Kärleksmums

Kärleksmums

Kärleksmums, en älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos. Baka i långpanna och skär i stora rutor.

-1 plåt.

Kärleksmums

Foto: TV4

Färdigt på: 30 min
Ingredienser

Till 1 plåt:
5 5 st ekologiska ägg
4 4 dl strösocker
4.5 4.5 dl vetemjöl
3 3 tsk bakpulver
5 5 msk kakao av god kvalitet
300 300 g smör
2 2 dl vatten
200 200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 2 dl vispgrädde
2 2 msk espressokaffe
200 200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 2 dl kokosflingor till garnering
_

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

 

 

Lånat från recept.nu

 

Bakade såna förra lördagen. Det blev riktigt lyckat! Mumsa på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0